Blog 21: Wanneer is het interessant om internationaal te gaan met jouw webshop?

Waarschijnlijk is het een droom van veel webshopeigenaren; internationaal gaan verzenden én succes behalen in andere landen. In deze blog geven wij jou graag meer informatie over wanneer het interessant is om internationaal te gaan met jouw webshop.

Verzending van jouw producten binnen Nederland

Je bent met jouw webshop gestart en waarschijnlijk verzend jij jouw producten nu binnen Nederland en misschien ook wel naar België. 

Wanneer je erover denkt om meer succes te willen behalen en jouw webshop om die reden door wil laten groeien naar internationaal niveau, dan is het echt heel belangrijk dat de basis van jouw webshop goed staat.

Jouw webshop moet bijvoorbeeld gebruiksvriendelijk en goed in Google te vinden zijn, maar ook een goed conversiepercentage hebben. Alleen met een goede basis kan je doorgroeien naar een internationale webshop.

Internationaal gaan met mijn webshop

Als jouw webshop stabiel draait en de basis van jouw webshop helemaal goed staat voor de verzending binnen Nederland, dan is het mogelijk om jouw webshop ook internationaal door te gaan laten groeien.

Wanneer jij met jouw webshop internationaal wilt gaan, is het belangrijk om hiervoor een goede voorbereiding te treffen. Het is namelijk niet zomaar even geregeld. Je hebt te maken met veel verschillende regel- en wetgevingen. Dit is zelfs voor ieder land weer anders. 

Denk bijvoorbeeld aan:

- Hoe verstuur je pakketten naar het buitenland en hoelang is de verzendtijd?
- Hoe is het geregeld met de BTW-aangifte in het buitenland?
- Hoe zit het met export- en importkosten?
- Hoe wil jij jouw retouropties aanbieden aan de klant in het buitenland?
- Hoe zorg je ervoor dat jouw website ook goed wordt gevonden in het buitenland?
- Hoe vind je vertalers voor de teksten op jouw website?
En zo zijn er nog veel meer regels en opties waar je rekening mee moet houden.

Mijn webshop in een ander land, moet mijn webshop dan ook in een andere taal?

Wanneer jij jouw webshop in andere landen online wilt laten gaan, is het verstandig om de teksten van jouw webshop te laten vertalen in de taal van het betreffende land
Naast dat niet iedereen vloeiend Engels spreekt en leest, is het voor de vindbaarheid in Google ook beter om de teksten van jouw webshop te laten vertalen.

Wil jij graag internationaal gaan met jouw webshop, maar heb je echt geen idee waar je moet beginnen? Dan is ons jaar coachingstraject echt iets voor jou! Wij hebben twintig jaar ervaring met onze eigen internationale webshop dreadshop.com en kunnen jou alle handvatten geven én meedenken hoe jij stap voor stap jouw webshop internationaal kunt gaan uitbreiden.

Wil je meer informatie over ons coachingstraject? Klik dan op deze link.

Wil je graag meer tips en informatie van ons ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via deze link.

-X- Renate & Daniëlle

Wil je op de hoogte gehouden worden van de Shevents hier?

Laat dan je emailadres achter!