Blog 7: 5 tips om je website / webshop te optimaliseren voor meer verkopen

Sep 01, 2022

Wanneer je een eigen website hebt wil je natuurlijk dat er verkopen binnen komen. In deze blog geven we je vijf tips waarmee je je website / webshop kunt optimaliseren om meer verkopen te krijgen.

Tip 1:
Zorg ervoor dat je uitgebreide productteksten gebruikt met zoveel mogelijk informatie.
Voor klanten is er niets vervelender als dat zij niet kunnen achterhalen wat je product precies bevat of hoe je je product bijvoorbeeld dient te gebruiken. 
Zet dus bijvoorbeeld de gebruiksaanwijzing in je producttekst en vergeet ingrediënten niet toe te voegen. 
Zorg er ook voor dat je met je producttekst je klant kunt overtuigen om jouw product te kopen, laat de klant dus vooral weten waarom jouw product uniek of geschikt is.

Tip 2: 
Zorg ervoor dat je goede, uitgebreide product foto's of video’s op je website hebt staan.
De klant moet aan de hand van je foto of video een product bestellen. Aan de hand van de foto of video moet de klant goed kunnen zien wat hij/zij ontvangt wanneer hij/zij je product besteld. 
Vind je het lastig om zelf foto’s of video’s te maken? Huur hier dan een professioneel fotograaf of videograaf voor in. Het is een investering, maar dit geld ga je zeker terug verdienen als je foto’s/video’s er mooi en professioneel uit zien. De klant zal dan eerder een vertrouwd gevoel krijgen en een bestelling plaatsen.

Tip 3:
Zorg ervoor dat het afrekenen heel snel kan plaatsvinden. 
Wanneer klanten veel stappen moeten doorlopen om de bestelling af te rekenen zullen klanten afhaken. 
Zorg er dus voor dat je klant snel kan afrekenen. 

Tip 4: 
Zorg ervoor dat je geen bounce of error 404 pagina’s op je website hebt. 
Dit is ook heel erg belangrijk! Wanneer klanten op een pagina landen die niet (meer) bestaat klikken klanten weg en ben je ze kwijt. Dit geeft geen betrouwbaar gevoel en veel klanten nemen niet te tijd om de juiste website te zoeken. Zonde dus!

Tip 5:
Zorg ervoor dat je productreviews op je website plaatst bij ieder product of dienst die je beschikbaar hebt. 
Reviews zijn maar al te belangrijk tegenwoordig. Steeds meer klanten gaan af op reviews van andere klanten. Zorg er daarom dus voor dat klanten reviews kunnen geven wanneer zij een bestelling hebben geplaatst.
Met deze reviews geef je nieuwe klanten ook vertrouwen en kan je ze laten zien dat je product echt geschikt is om te gebruiken. Hierdoor zal de klant sneller bestellen.

Wil jij meer informatie en tips van ons ontvangen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. 

-X- Renate & Daniëlle

Wil jij je omzet laten groeien?

Wil jij graag je bedrijf door laten groeien naar de (inter) nationale top en wil jij je omzet flink gaan laten groeien? Neem dan contact met ons op

Ja ik wil meer omzet!