Blog 15: Het belang van samenwerken met andere ondernemers en webshops

Samenwerken met andere ondernemers en webshops is misschien niet het eerste idee dat bij je opkomt wanneer jij jouw webshop door wilt laten groeien. Daarom delen we graag deze blog met je, waarin we jou de voordelen vertellen en je inspireren om juist wél een samenwerking aan te gaan.

Het belang van een samenwerking met andere ondernemers en webshops

Een samenwerking met een ander bedrijf kan in veel gevallen heel bruikbaar zijn. Wanneer het één van je concullega’s is, is het bijvoorbeeld mogelijk om een samenwerking aan te gaan en elkaar te promoten. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van elkaars klantennetwerk. Wellicht is het zelfs mogelijk om elkaars producten te gaan verkopen als de betreffende concullega niet hetzelfde verkoopt als wat jij aanbiedt.

Zo zijn wij met Dreadshop bijvoorbeeld Europees distributeur van een aantal grote merken verzorgingsproducten. Dit levert ons jaarlijks veel extra omzet op, de samenwerkingen met deze bedrijven zijn voor ons dan ook super waardevol.

Niets is zo fijn als webshop ervaringen delen

Daarnaast is het ook heel fijn om jouw ervaringen met iemand te kunnen delen. Naast dat iemand begrijpt wat je bedoelt en naar je kan luisteren, is het ook heel fijn om tips of feedback te krijgen over een bepaalde situatie. Je kunt elkaar inspireren, maar ook heel veel van elkaar leren.

Met een samenwerking kan je samen doorgroeien

Wanneer je een fijne samenwerking hebt, kan je er ook naartoe werken om samen door te gaan groeien. Zo kan je elkaar bijvoorbeeld ruimte geven op elkaars webshop, door gebruik te maken van linkbuilding. Dit is dan ook weer goed voor de SEO (jouw vindbaarheid in Google). Maar je kunt er ook voor kiezen om elkaars promotiemateriaal met bestellingen mee te sturen. Zo maak je gebruik van elkaars klantennetwerk.

Wij geven tweemaal per jaar een Mastermind, waarin verschillende webshopondernemers bij elkaar komen. Iedere Mastermind heeft een ander thema. Ook kan je tijdens deze Mastermind veel van elkaar leren en elkaar inspireren.
Wil jij meer informatie over onze Mastermind of sta jij open voor een samenwerking? Klik dan op deze link voor meer informatie.

-X- Renate & Daniëlle

Wil je op de hoogte gehouden worden van de Shevents hier?

Laat dan je emailadres achter!