Blog 18: Heb jij een promotievideo voor je webshop op je homepage

Jan 19, 2023

We gaan langzaam naar een tijd waarin videomateriaal belangrijker wordt dan fotomateriaal. Instagram is daarvan hét voorbeeld. Daar wordt jouw algoritme beter opgepakt wanneer je reels post, dan wanneer je een afbeelding online zet.
In deze blog gaan we het hebben over beeldmateriaal voor jouw webshop.

Investeren in videomateriaal

Wanneer je meer verkopen op jouw website wilt genereren, is ons advies om te gaan investeren in videomateriaal. Aan de hand van korte promotievideo’s van jouw product, zien klanten direct hoe het werkt en welke uitstraling het product en jouw bedrijf heeft. Met video’s zullen jouw klanten sneller overgaan tot een aankoop dan aan de hand van een foto.  
En natuurlijk is het een behoorlijke investering. Je kunt er daarom voor kiezen om te starten met het maken van video’s van de best verkopende producten.

Een promotievideo van jouw bedrijf op de homepage of over-ons-pagina

Wat ook super goed werkt bij bezoekers, is een promotievideo van jouw bedrijf op de homepage of op de over-ons-pagina van jouw website. Hiermee wek je automatisch veel vertrouwen op, omdat je laat zien wie er achter de webshop zit en welke visie jij hebt.

Het is dan wel ook heel belangrijk dat jij jezelf laat zien in deze video (en wellicht jouw teamleden). Wie is het gezicht achter de webshop en wat is de visie achter jouw bedrijf en producten?
Met een promotievideo kan jij mensen nog meer overtuigen te kiezen voor jouw product(en). Je straalt hiermee ook nog meer professionaliteit uit en daarnaast kan jij jouw promotievideo ook weer gebruiken in jouw marketing.

Laat een specialist meedenken!

Een advies dat we je ook graag mee willen geven; laat een specialist met je meedenken! Denk bijvoorbeeld aan een videograaf. Zij/ hij kan een script voor je maken dat aansluit bij jouw bedrijf. Sta hier echt voor open, want een videograaf werkt veelal op basis van ervaring. Zij/ hij weet doorgaans goed welke shots er het beste passen in jouw video, zodat jouw tijd, moeite en financiële investering het best tot zijn recht komt.

Wil jij naast een goede promotievideo op jouw website nog meer doorgroeien? Wil je nog meer professionaliteit uitstralen? En durf jij nog meer te investeren in een toekomst waarin jouw webshop door zal groeien naar meer omzet en meer bestellingen? Wij willen jou graag helpen! Als webshopcoaches staan wij, samen met jou, klaar om aan de slag te gaan! Wil je meer informatie? Klik dan hier.

-X- Renate & Daniëlle

Wil jij je omzet laten groeien?

Wil jij graag je bedrijf door laten groeien naar de (inter) nationale top en wil jij je omzet flink gaan laten groeien? Neem dan contact met ons op

Ja ik wil meer omzet!