Blog 8: Hoe kan je met een kortingsactie meer omzet creëren?

Sep 15, 2022

Je webshop draait en de bestellingen komen binnen, maar meer omzet uit je webshop is eigenlijk iets wat je wilt. Het is toch iedere maand nog puzzelen met de kosten of je alles kunt betalen en of je zelf nog salaris uit je webshop kunt halen.

Kortingsacties zijn natuurlijk super leuk, maar zorgt dit dan perse voor meer omzet? Want je verkoopprijs wordt hierdoor dus ook lager. 

In deze blog geven we je graag wat meer informatie over leuke kortingsacties en hoe je daardoor juist meer omzet kunt creëren. 

In de afgelopen 20 jaar hebben we al ontzettend veel verschillende kortingsacties gehouden. Van 10% korting op de website, tot een nieuwjaarsaanbieding tot een early bird korting. Niet alle acties waren even populair, maar kostte uiteindelijk wel veel tijd om uit te werken. Het is leuk om dan natuurlijk wat extra bestellingen te ontvangen, maar je moet je wel afvragen of je de gemaakte kosten terugverdiend. 

Dat bracht ons op het idee om juist exclusieve kortingsacties te gaan bedenken. Want heel veel webshops doen met Black Friday en met Kerst al acties. En het is niet zo dat je hier niet aan mee moet doen, maar je kunt beter een andere willekeurige dag kiezen om een actie te houden, omdat je dan de enige bent en daardoor juist exclusief.

Juist met een exclusieve actie onderscheid jij je van de rest en heb je veel meer kans dat je in een klap een stuk meer omzet draait. Doe je kortingsacties daarom dan ook niet te lang, kies bijvoorbeeld maar voor een dag of twee dagen waarin je een actie hebt. Zo ‘verplicht’ je je klant om er direct gebruik van te maken. Je klant zal dan sneller je product bestellen dan wanneer ze er drie weken voor hebben. Ze klikken je bericht weg en vergeten het en dat is zonde.

Wij hebben bijvoorbeeld een aantal keer per jaar bij Dreadshop een “Auction day”, dat is echt super leuk! 

De laatste keer dat we dit deden hadden we een recordopbrengst van 4K! En dat bovenop de gewone dagomzet.
Als je dit 4-6 x per jaar doet, reken maar uit wat je extra verdient!

Inmiddels hebben we van deze “Auction day” een draaiboek gemaakt, deze is echt ideaal voor alle webshop ondernemers! 
Dit draaiboek bevat een stappenplan om van een Auction dag een groot succes te maken. Onze jarenlange ervaring zit erin en met dit draaiboek draai jij gegarandeerd veel meer omzet.

Zie het als het in de markt zetten van je webshop. Je kan een webshop bouwen en online zetten, dan heb je nog geen bestellingen. Dat geldt voor de Auction Day ook, je kan dit zelf neerzetten, maar met onze tips en tricks ga je gegarandeerd veel meer omzet draaien! Wij hebben de weg al bewandeld en begeleiden je graag naar jouw eerste (minimaal) 1K omzet met een Auction Dag!

Wil je meer informatie of wil je dit draaiboek aanschaffen? Klik dan hier voor meer informatie.

-X- Renate & Daniëlle

Wil jij je omzet laten groeien?

Wil jij graag je bedrijf door laten groeien naar de (inter) nationale top en wil jij je omzet flink gaan laten groeien? Neem dan contact met ons op

Ja ik wil meer omzet!