Blog 24: Het belang van e-mail marketing

Mar 02, 2023

Een mailinglijst, je bent er ongetwijfeld wel mee bekend. Gebruik jij e-mail marketing voor je bedrijf? Of juist niet? In deze blog leggen we je graag uit wat het belang is van het gebruik van e-mail marketing.

Wat is e-mail marketing?

E-mail marketing is een vorm van Direct Marketing waarbij een bericht direct naar de ontvanger wordt gestuurd. Bij e-mail marketing zet je alleen het kanaal e-mail in om jouw boodschap over te brengen.
E-mail marketing gebruik je veelal om jouw klanten op de hoogte te houden van ontwikkelingen binnen het bedrijf of over het aanbod van nieuwe producten.

Hoe bouw je een e-maillijst op?

Een e-maillijst kun je opbouwen op verschillende manieren. Zo kan je ervoor kiezen om op jouw website een plek te creëren waar mensen zich in kunnen schrijven voor jouw nieuwsbrief. Ook is het verstandig om de bezoeker een optie te geven zich in te kunnen schrijven voor de nieuwsbrief bij het plaatsen van een bestelling.
Je kunt natuurlijk ook in je social media marketing terug laten komen dat mensen zich in kunnen schrijven voor jouw nieuwsbrief, om op die manier de mailinglijst te laten groeien.

Wat is het belang van e-mail marketing?

Wist je dat het hoogste conversiepercentage van alle marketingopties uit e-mail marketing komt? Jouw e-maillijst bevat namelijk jouw warme doelgroep. Deze mensen zijn al bekend met jouw bedrijf en/ of product.
Ze hebben al eens bij je besteld of ze hebben jouw website al eens bezocht, anders komen ze namelijk niet op jouw e-maillijst.

Met het inzetten van e-mail marketing kan jij dus een hoger conversiepercentage creëren.

Vind jij het lastig om e-mail marketing voor jouw bedrijf in te zetten? Of hoe vaak je dit bijvoorbeeld moet doen? Of misschien heb je nog helemaal geen optie op jouw website beschikbaar waarbij mensen zich kunnen inschrijven voor de nieuwsbrief? Wij zijn er om jou te helpen!

In ons Business Sisters coachingstraject gaan we graag met deze vorm van marketing aan de slag. Wij leren jou alle tips en tricks rondom e-mail marketing. Wanneer kun je dit het beste inzetten en hoe bouw jij jouw marketing goed op en uit, zodat je er ook daadwerkelijk voor zorgt dat het conversiepercentage gaat groeien?

Wil je graag meer informatie? Stuur ons een DM via Instagram of neem een kijkje op onze website.

-X- Renate & Daniëlle

Wil jij je omzet laten groeien?

Wil jij graag je bedrijf door laten groeien naar de (inter) nationale top en wil jij je omzet flink gaan laten groeien? Neem dan contact met ons op

Ja ik wil meer omzet!