Blog 16: Een jaarplan maken voor mijn webshop, hoe bepaal ik mijn doelen?

Jan 05, 2023

Het maken van een jaarplan staat misschien niet hoog op jouw to do-lijst, maar het is wel van toegevoegde waarde om een jaarplan op te stellen voor jouw bedrijf. In deze blog geven we jou dan ook graag een aantal tips voor het opstellen van een jaarplan. Tips die jij kunt gebruiken voor jouw webshop.

Wat is een jaarplan?

Een jaarplan is een draaiboek waarin jij jouw doelen voor het komende jaar verwerkt. Wat wil je in dat jaar precies gaan bereiken? Daarna verwerk jij in jouw jaarplan hoe je dit wilt gaan behalen en welke middelen daarvoor nodig zijn.
Denk hierbij aan een omzetdoel, een nieuw product dat je wilt ontwikkelen/ toevoegen, extra personeel aannemen, meer focussen op marketing en ga zo maar door.

Door jouw plannen concreet uit te werken, heb je het hele jaar door een stevige houvast. En je kunt jouw plannen gaandeweg natuurlijk analyseren, bijsturen of wijzigen indien nodig.

Hoe zet je een Jaarplan op?

Een jaarplan is een kritische en gefocuste blik op het nieuwe jaar, maar belangrijker nog; het is een heel kritische blik op het jaar dat achter je ligt.

Wanneer je een jaarplan opstelt, is het belangrijk om het afgelopen jaar te analyseren. Wat ging er goed en wat kan je in het volgende jaar herhalen? Zijn er acties of zaken die niet het gewenste resultaat hadden? Bedenk dan of je dit met een aanpassing wellicht nog eens kunt herhalen of dat het misschien beter is om dit niet meer in te plannen in jouw nieuwe jaarplan.

Ga ook na of er dingen zijn die je het afgelopen jaar wilde bereiken, die niet zijn gelukt. Ook dit soort onderwerpen kan je meenemen in jouw jaarplan. Zorg er dan wel voor dat deze dingen worden uitgevoerd in het nieuwe jaar.

Verwerk in jouw jaarplan ook alle feest- en actiedagen, zoals bijvoorbeeld Valentijnsdag en Black Friday. Je voorkomt hiermee dat je op het laatste moment nog hard aan de slag moet om die actie voor zo’n dag alsnog uit te werken.

En vergeet niet dat je ook jouw vakanties alvast kunt verwerken in het jaarplan. Deze kan je beter van te voren inplannen, want als je eenmaal aan de slag bent gegaan, is tijd voor jezelf vrij maken een stuk lastiger.

Wil jij samen met ons jouw jaarplan opstellen en met elkaar een positief kritische blik werpen op jouw bedrijf? Dan is ons jaartraject echt iets voor jou! We nemen jouw bedrijf van A tot Z onder de loep en plannen met elkaar de doelen voor het jaartraject.
Wij geven advies, maar jij maakt de beslissingen! Met elkaar gaan we aan de slag om aan deze doelen te werken, zodat jouw bedrijf nog onderscheidender wordt en alle waarde bevat waarmee jij je nog meer als dé expert op de markt gaat neerzetten.
Wil je meer informatie hierover? Neem een kijkje bij ons traject of stuur ons een berichtje via Instagram.

-X- Renate & Daniëlle

Wil jij je omzet laten groeien?

Wil jij graag je bedrijf door laten groeien naar de (inter) nationale top en wil jij je omzet flink gaan laten groeien? Neem dan contact met ons op

Ja ik wil meer omzet!