Blog 6: Waarom is bloggen waardevol voor je webshop?

Aug 18, 2022
Business coaching

Wel eens gehoord van bloggen voor je webshop? Of doe je dit misschien al?

Wij zijn inmiddels ook begonnen met het publiceren van onze blogs over onze business coaching. We vinden dit heel erg leuk om te doen, om onze ervaringen en kennis met jullie te delen, maar bloggen voor je webshop heeft nog veel meer goede voordelen. En in deze blog vertellen we je graag waarom het waardevol is om te bloggen voor je webshop.

Via een blog kan je, je klant overtuigen voor de aankoop van jouw product of dienst. Doordat je veel waardevolle informatie deelt in je blogs laat je je klant zien dat je veel kennis en ervaringen hebt met het product of je dienst, waardoor je het vertrouwen wint bij je klant.

Een ander voordeel is dat je je klanten heel gemakkelijk de juiste informatie kunt sturen waar ze naar vragen, zonder dat je hele lappen tekst moet uit schrijven om je klant zoveel mogelijk informatie te sturen waarmee ze antwoord krijgen op hun vraag.

Nog belangrijker, iedere blog pagina binnen je website is weer een extra mogelijkheid voor je bezoekers om op te landen. Als je deze goed invult met relevante informatie over jouw webshop/product/dienst kan het aantal bezoekers via Google bijvoorbeeld stevig toenemen.

Zorg er dus bijvoorbeeld voor dat veel van je zoekwoorden worden verwerkt in je blog tekst.

Ga dus op onderzoek uit naar de belangrijkste zoekwoorden voor jouw webshop en ga hier verschillende blogs over schrijven. Dan zullen je zoekresultaten zeker verbeteren!

Vind je het lastig om onderwerpen te bedenken waar je blogs over kunt schrijven? Bewaar dan eens een aantal klantvragen en schrijf daar een antwoord op in je blog. Plaats ook goede foto's in je blog om je klant een duidelijk beeld te geven waar je over verteld.

Vergeet niet om in je blogs interne linkjes te plaatsen wanneer dit mogelijk is en sluit af met een call to action!

Vind jij het lastig om blogs te schrijven? Vind je het lastig om de juiste opbouw te gebruiken en heb je geen idee hoe je je blog SEO moet inrichten? 
Neem dan contact met ons op, in ons coachingstraject kunnen wij jou helpen zodat ook jouw webshop meer klanten gaat aantrekken!

Wil jij je omzet laten groeien?

Wil jij graag je bedrijf door laten groeien naar de (inter) nationale top en wil jij je omzet flink gaan laten groeien? Neem dan contact met ons op

Ja ik wil meer omzet!