Blog 22: Het belang van hoge kwaliteit productfotografie en videografie

Feb 16, 2023


Wat is het belang van hoge kwaliteit productfotografie/ videografie? Waar moet je op letten en waarom is dit zo belangrijk? Dit leggen we je graag uit in deze blog.

Hoge kwaliteit productfotografie en videografie voor jouw website

Je kunt nog zulke goede productteksten schrijven voor jouw website, maar nog belangrijker is een goede foto en/ of video van jouw product. De klant moet in één opslag kunnen zien wat zij/ hij ontvangt wanneer zij/ hij jouw product(en) koopt.

Hierin moeten we je wel meegeven dat video’s in deze huidige tijd van de online (ver)kopen steeds belangrijker worden. In jouw video kan je laten zien hoe het product eruit ziet, maar ook hoe je het gebruikt.

Investeren in een goede fotograaf of videograaf loont

Productfoto’s of -video’s maken is een onderdeel van ondernemen waarvan veel ondernemers denken; ‘Dat kan ik zelf wel. We maken even wat foto’s, bewerken ze een beetje en we zetten de foto’s op de website.’

Wij adviseren je te investeren in een goede fotograaf en/ of videograaf. Zij hebben het juiste materiaal, de kennis en expertise en kunnen jou ook adviseren over de juiste stijl van jouw foto’s. Je wilt immers toch dat jouw huisstijl ook terug te zien is in de foto’s en/ of video’s. 

Met jouw eigen huisstijl die je terugziet in jouw foto’s, ben je ongetwijfeld ook beter te onderscheiden wanneer je bijvoorbeeld op Google afbeeldingen zoekt. Als jouw foto’s eruit springen, creëer je uiteindelijk dus ook meer verkeer naar jouw website.

Met het aanbieden van mooie en professionele foto’s en/ of video’s kom je ook veel betrouwbaarder over bij jouw bezoekers, wat er dan ook weer aan kan bijdragen dat klanten sneller geneigd zijn om jouw product te bestellen.

Voordelen van het inhuren van een fotograaf of videograaf

Daarnaast kun je in overleg met een fotograaf bespreken wat er meer mogelijk is voor jouw bedrijf. Kies bijvoorbeeld voor een mooie portretfoto van jezelf die je op jouw website kunt plaatsen. Of laat mooie foto’s en/ of video’s maken waarmee je kunt adverteren. 

Ga je met een videograaf aan de slag? Laat dan een prachtige video maken over jouw bedrijf en het gezicht/ de gezichten hierachter. Deze kan een mooi plekje krijgen op de homepage of op de over ons-pagina. Ook hiermee wek je vertrouwen op bij klanten, zij willen namelijk graag het gezicht achter het bedrijf zien. De over ons-pagina is niet voor niets de meest bezochte pagina op veel websites. 

Ons advies is dus vooral niet te bezuinigen op goede productfotografie en/ of videografie. Het is vaak een flinke investering, maar wij hebben al vaker gemerkt dat het die investering zeker waard zal zijn! 

Goede foto’s en video’s zorgen nu eenmaal voor een hogere omzet en dat is wat jij wilt! 

Branding, styling en fotografie is één van de pilaren waar we in ons coachingstraject uitgebreid aan gaan werken. Dit is immers één van de belangrijkste fundamenten onder jouw bedrijf. Hier zullen we dan ook uitgebreid aandacht aan besteden. 

Ben jij toe aan een volgende stap voor jouw bedrijf? Wil jij jouw bedrijf door laten groeien? Dan kunnen wij je helpen met ons 1-op-1-coachingstraject. Wil je meer informatie? Klik dan hier

-X- Renate & Daniëlle

Wil jij je omzet laten groeien?

Wil jij graag je bedrijf door laten groeien naar de (inter) nationale top en wil jij je omzet flink gaan laten groeien? Neem dan contact met ons op

Ja ik wil meer omzet!